Anonyme Ansikter

fARGEBLYANTTEGNING

Arbeidet mitt endret seg på en forenklende måte med hjemmekontor i Covid-19-tider. Tilbake til det mest intime og direkte uttrykket; tegning på papir. Tanker og følelser blander seg med linjene og fargene på arket. Jeg finner meg selv oppslukt i tilstedeværelsen. «Coming Alive» ble arbeidstittelen på et prosjekt med anonyme portretter.

Tegning med Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på Hahnemühle Nostalgie papir. Fritt tegnet, med utgangspunkt i en av Rembrandts gamle menn med skjegg, og Michelangelo sin skulptur ved «Tomb of Giuliano de Lorenzo de’ Medici» i Firenze, Italia. 21x29cm. April 2020. Sonja Bunes.

Her er et utvalg anonyme portretter. A3 fargeblyant tegninger av sammensatte personligheter fra 2020.

bLINDTEGNING I SELFIENS TID

I 2022 sitter jeg med blikket hvilende på eget ansikt på skjermen, i Teams. Ett minutt per tegning. Hånden og blyanten leverer uttrykk på skisseblokken, i størrelse A5, som en mobiltelefon aldri vil kunne fange. En fascinerende observasjonsmetode.