Verksted . / & )

KURS, WORKSHOPS OG VEILEDNING
Farger og frihet, studier og samtale. Verksted med Sonja Bunes som veileder.

Ateliér . / & ) tilbyr deg tid og rom for kreativ utforskning av eget 2D uttrykk med ulike materialer og valgfritt motiv. «Farger & Frihet – Studier & Samtale» er et relativt fritt konsept som involverer det å finne sitt eget uttrykk i selvvalgte materialer, å jobbe selvstendig, men sammen med andre. Jeg er tilstede som faglig veileder.

Vi arbeider både med de abstrakte kvalitetene som bygger helheten i bildet, og med figurativ form. Prosessen er forankret i hver enkelt sine ferdigheter, og det utvikles en større forståelse for konstruktiv naturalisme, tegning, farge, form, volum, rom og komposisjon.

Øvelser med gråblyant. Valørskala og volum.
Det mest grunnleggende i billedkunsten er tegning. Som pianister øver på skalaer trenger vi å trene på valør-graderinger. Det er alltid eleven som gjøre jobben, i dette tilfelle, Sonja Bunes, ved Christiania friAkademi.

Opplegg kan skreddersys for grupper.

Tegning med pastellkritt, av et ansikt med dramatisk lys og skygge. Sonja Bunes 2023
Uttrykk, Teknikker og metoder

Jeg jobber med flere typer uttrykk, teknikker og metoder. Det er spennende å blande dem og gjøre nye oppdagelser. Å se mennesker åpne seg i trygge omgivelser, få aha-opplevelser som utvider deres kunstneriske repertoar og mestringsfølelse som utvider nysgjerrigheten – det gir meg glede. Jeg har medfølelse med folk og kjærlighet til faget. Ulike mennesker trenger ulik tilbakemelding til ulike tider i livet. Jeg stiller min kompetanse til rådighet, og forsøker stille de riktige spørsmålene som gjør at du kan finne dine egne svar.

Anonyme ansikter er en serie sammensatte personligheter jeg tegnet med fargeblyant i 2020, uten modell. Portretter kan analyseres ned til de enkleste grunnformer for å forstå hvordan man kan sette sammen uttrykkene i et dynamisk hele. Bildet her er skapt med pastellkritt i flere lag.

Praktisk informasjon

Har du behov for å være kreativ? Har du allerede gått kurs, men ønsker å lære mer og utforske videre? Vil du ha frihet til å skape, men trenger faglig veiledning for bli bedre? Synes du det er hyggelig å være i kreativ flyt sammen med andre? Da er dette noe for deg!

Ta med egne materialer og velg selv hva ditt studie eller prosjekt skal være. Ingen giftige løsemidler eller spray kan brukes av hensyn til miljøet, og til hverandre. Arbeidsro oppfordres, men også relevant samtale i god tone.

Tenk gjerne igjennom hva du ønsker av denne muligheten og send en e-post, da kan jeg lettere hjelpe deg på veien.

Antall deltagere: 6-8. Påmeldingen er bindende. Når fakturaen er betalt har du sikret din plass på verkstedet.

Det er butikker, restauranter og cafeer i nærområdet.

Blant mine kunder er Nok.Oslo og Nydalen Kunstskole


Salgsbetingelser
  • Påmelding til verkstedet er bindende, og det er ikke angrefrist eller reklamasjonsrett. Vi ønsker å ha fornøyde deltagere, og gjør derfor i enkelte tilfeller unntak fra dette, basert på en individuell vurdering. 
  • Sykdom hos kunde, eller andre forhold utenfor vår kontroll, gir ikke rett til refusjon
  • Ved lav deltakelse, sykdom hos veileder, eller andre forhold utenfor vår kontroll, avlyses verkstedet. I slike tilfeller har deltagerne krav på refusjon eller det kan tilgodeses med en tilgodelapp til senere kurs/verksted, tilsvarende den betalte avgiften.
  • Refusjonen beregnes slik: Hele beløpet eller deler av det, avhengig av hva som avlyses, minus transaksjonskostnad på 3,5% av totalbeløpet og minus kr. 12.- deltageravgift. Kursstedet, eller den faglige veilederen, Sonja Bunes, kan ikke holdes ansvarlig for deltagernes meromkostninger, for eksempel togbilletter eller hotellopphold. 
  • Deltagelsen, aktiviteter og forskning i undervisningstimene samt pausene skjer på deltagernes eget ansvar.