OM MEG

Som selvstendig næringsdrivende billedkunstner er jeg opptatt av kunst som styrkende mentalt endringsarbeid. Mine erfaringer forsterker troen på at kunsten (gitt tid, rom og oppmerksomhet) kan fungere som forløser og formidler av følelser, og opplevelser. Kunst kan bringe folk nærmere seg selv, og hverandre.

Et helt liv har jeg tegnet; lekende, studerende, underholdende, kommuniserende, mediterende og forskende. Jeg jobber med flere typer uttrykk, teknikker og metoder. Det er spennende å blande dem og gjøre nye oppdagelser. I forskjellige materialer, med og uten farger, har jeg uttrykket meg både innadvendt og utagerende. Jeg har lagt mitt temperament, mine følelser, tanker og idéer i strek og strøk og pålimte lapper. Spennende narrativ dukker opp mellom linjene, og andres tolkninger gir bildene et helt nytt liv.

Det digitale arbeidet blir mer kontrollert. Verktøyet gir en avstand til det taktile, men også en annen oversikt og mulighet til nye sammensetninger.

Målet er å kombinere det klassiske med et mer rått uttrykk, basert på eget uttrykksbehov. Jeg vil forene følelsesmessige og faglige kontraster, bygge broer og skape dynamisk balansert helhet. Min ballast i form av fagkunnskap og livserfaring smelter intuitivt sammen inn i det jeg velger å uttrykke i mine bilder.

Publikum utvikler selv fortellingen om de figurative bildene, basert på hvilken karakter de identifiserer seg med, eller velger som hovedperson. Når jeg går i dypet av meg selv treffer jeg kanskje noe i dypet av deg?

Sonja Bunes in the studio

KUNSTNERISK VEILEDNING

Jeg elsker mitt fag og mitt virke, og får tilbakemeldinger fra elever om at entusiasmen er smittsom.

Det gir meg glede å se mennesker åpne seg i trygge omgivelser, få aha-opplevelser som utvider deres kunstneriske repertoar, og mestringsfølelse som øker vitebegjæret.

Grunnlaget for mitt visuelle språk kommer fra studier, og undervisning, ved den private kunstskolen Christiania Kunstakademi (friAkademiet), og Jan Cato Bøttger.
Jeg fordypet meg i konstruktiv naturalisme, og den grunnleggende grammatikken i som ble utviklet basert på antikkens kunstnere, via gamle mestere i renessansen, frem til den store forms språk i Norden. Fascinasjonen for den arkitektoniske oppbyggingen av menneskekroppen startet i tenårene.

Kurs og workshops

Verksted . / & )

Et tilbud til deg som har behov for tid og rom til kreativ utforskning av eget 2D uttrykk med ulike materialer og valgfritt motiv. «Farger & Frihet – Studier & Samtale» er et relativt fritt konsept som involverer det å finne sitt eget uttrykk i selvvalgte materialer, å jobbe selvstendig, men sammen med andre. Jeg er tilstede som faglig veileder.

Vi arbeider både med de abstrakte kvalitetene som bygger helheten i bildet, og med figurativ form. Prosessen er forankret i hver enkelt sine ferdigheter, og det utvikles en større forståelse for konstruktiv naturalisme, tegning, farge, form, volum, rom og komposisjon.

Jeg skreddersyr opplegg for grupper.

Min bAKGRUNN

 • Kommunikasjonsansvarlig ved
  Kvadraturen Kunstatelier, Adamstuen
 • Underviser ved Nydalen Kunstskole
 • Samarbeid med Lovise AK
 • KMISO
  Kunst Mot Incest og Seksuelle Overgrep.
 • Malegruppe ved Nok.Oslo
 • Oslo Kunstakademi, kursvirksomhet
 • Ateliér . / & ) billedkunst, kurs, workshops og veiledning
 • Christiania Kunstakademi/friAkademiet, klassisk kunstutdanning og undervisning
 • Media og kunst, og tilbake til naturen i vakre Värmland i Sverige
 • Galleri GreenWitch Village i Oslo,
  utstillinger, forestillinger og foredrag.
 • Emily Carr College of Art and Design i Vancouver, B.C., Canada. BFA, Studio Major; tegning, maleri og grafikk.
 • Oslo Tegne- og Maleskole.
 • Christiania friAkademi.
 • Form og teater, Skjeberg Folkehøyskole.
 • Tegning/form/farge, og estetiske fag, Elvebakken og Fagerborg videregående.
 • Født i USA 1966. Vokst opp i Kenya og Oslo.
MEDLEM

Norske Billedkunstnere, fra 1991.
BONO/Billedkunst Opphavsrett i Norge.

Tilbakeblikk

13 minutter stille visning av noen gamle skisser, tegninger, trykk, malerier og kollasj: